Denne rapporten fra forestillingen i Lørenskog Hus fredag og lørdag er skrevet av klubbens grunnlegger Nancy Gogstad:
To og et halvt år etter forrige forestilling kunne endelig Danseklubben Stuido1 åpne dørene for publikum igjen. Hele 133 dansere og 80 dugnadsarbeidere har vært i sving for å få på plass koreografier, kostymer og rekvisitter. Sjef for sceneprøvene, Marte Åshagen er strålende fornøyd med at alt er tilbake til normalen.
– Det har vært to tøffe år for alle, ikke minst for konkurranseutøverne som har måttet sette mye på vent, men nå er vi tilbake, sier Åshagen entusiastisk.
Ingen ville vente til nyttår
Helt siden 1993 har klubbens dansere vist sine ferdigheter på Lørenskogs scener. De første årene med juleforestilling, de siste 20 årene gjennom nyttårsforestillinger med hele 10 visninger i løpet av noen hektiske januardager.
Både i 2021 og 2022 satte pandemien en stopper for arrangementet. Som andre lag og foreninger måtte også danseklubben finne alternative løsninger for trening og kursvirksomhet, og forestilling var utelukket. Men både klubbstyret og trenere var enige om at nå da klubbvirksomheten var tilbake til normalen var det alt for lenge å vente til nyttår med ny forestilling.
– Danserne elsker å opptre, og vi kastet oss rundt for å skape scenemagi, selv om vi egentlig er midt i konkurransesesongen. Ingen ville vente helt til januar, sier Marte Åshagen etter å ha sett de siste danserne gå av scenegulvet lørdag kveld.
Avslutningsnummeret var en dempet og vakker framføring etter tonene av den gamle fredssangen «I natt jag drömde», med alle de 130 danserne på scenen.
Både hiphop, break, freestyle og scenisk dans sto på programmet denne helgen, og noen av dem som fikk en rundreise i danseklubbens reportoar var nesten 1.200 skolebarn fra barneskolene i Lørenskog.
I mange år har det vært fast tradisjon for klubben å invitere til gratis forestillinger for skolene, og det er populært å få være blant de klassene som får plass.
Kung Fu Panda
En av dem som skaper aller mest entusiasme blant publikum er Marius Gard Haugen.
Med nummeret «Kung Fu Panda» trollbandt han publikum sammen med hiphopdanserne i klubben. Marius har blitt som en institusjon å regne, og han er ifølge sportslig leder Stine Larsen Nedgård en av hovedårsakene til klubbens suksess med dans for utøvere med spesielle behov.
Marius selv er strålende fornøyd etter forestillingene, og takker raust både mamma Hege, publikum, «fansen» og alle dansevennene sine.
For mamma er det rørende å stå backstage år etter år og se hvordan saler fulle av skoleelever tar imot Marius.
– Det er en overveldende og raus respons som sier mye om elevene, sier Hege Gard Haugen, som i 15 år har vært dansemamma for tre barn – hvorav den eldste, Henriette, er hovedtrener i hiphop i klubben.
Hiphop-suksess
To som virkelig bidro til å gjøre forestillingen severdig var Mille Nilsen Munkejord og Michelle Luzajic, som har lagt ned en enorm innsats i utviklingen av både teknikk og stil og skal representere Norge i EM i hiphop.
Henriette Gard Haugen er veldig stolt av jentene, og forteller ivrig om talentene og deres enorme utstråling og tilstedeværelse når de opptrer.
– Fortsetter de med samme treningsiver kan disse jentene nå helt til verdenstoppen, sier Gard Haugen bestemt.
Som seg hør og bør ble æresmedlemmer og koreografer hedret med blomster og rungende applaus – men aller størst applaus fikk leder av Norges Danseforbunds seksjon for freestyle, disco og performing arts, Bettina Wichmann, som ble hedret for sin enorme innsats for klubben og sin rause holdning til alle utøvere og klubber i danseforbundet.
Ofrer tid for fellesskapet
De fire russejentene Thea Berget, Monett Steffens, Ida Manskow og Mira Evenrud fikk også sitt velfortjente dacapo. Ikke bare er de russ i år, men de er også midt i oppkjøringen til NM som Danseklubben Studio1 arrangerer i slutten av måneden, og EM i slutten av juni.
Hovedtrener Ina Linnerud er full av lovord når vi ber henne beskrive hva disse jentene betyr for klubben.
– Det er nok vanskelig for jentene selv å forstå hvor mye de betyr. Som forbilder for de yngre danserne er de fantastiske rollemodeller både når det gjelder prestasjon, oppførsel og vennskap. Men noe jeg vil trekke frem spesielt er hva det betyr for trenere og støtteapparat å ha utøvere som uselvisk ofrer mye tid på å bidra til felleskapet. Det er en menneskelig verdi som vi alle kan bli inspirert av, sier hun
Ordføreren på balkongen
Både ordfører Ragnhild Bergheim, gamleordfører Åge Tovan og danseforbundets president Anders Gogstad var tradisjonen tro til stede. På grunn av plassmangel ble «vip-gjestene» plassert på balkongen, og fikk derfra se hva som rører seg i kommunens danseklubb.
Ordføreren er glad for at det er mulig å åpne for show og forestillinger igjen.
– Danseklubben har satt Lørenskog på kartet både nasjonalt og internasjonalt, i mange år, sier Bergheim, og legger til at hun er imponert over at klubben rommer alle, fra de aller minste til elitedansere i verdenstoppen.
I januar er det duket for forestilling igjen, og da er det det store jubileets helg.
Fakta
- Danseklubben Studio1 ble etablert i 2003, og etterfulgte Nancys freestyle og danseskole (1987-2002).
- Lokalisert i Lørenskog, men har dansere fra hele Romerike og Oslo – og har siden 1998 høstet en mengde NM-, EM- og VM-titler.
- Kursvirksomhet for barn og ungdom fra to år innen freestyle, hiphop, disco, break, jazz, moderne, barnedans
- Sportslig leder er Stine Larsen Nedgård, daglig leder er Øyvind Gulli.
- Aktuell som NM-arrangør i Fjellhamarhallen 28.-29.mai.