(Romerikes Blad)

Vi er sikkert mange som har flere gode forslag til tomta rundt Sørlikroa, dersom politikerne gidder å høre på. Økt bebyggelse med blokker osv, ønsker ingen beboere i området og det er helt forståelig.

Likevel, er selve Kroa blitt et ganske «stusselig» etablissiment, som sårt trenger en omfattende overhaling. Mulighetene for å utvikle Sørlikroa er mange til gagn for både lokalsamfunnet, nabolaget og besøkende til området rundt, f.eks. Sørlihavna med lekeplassen, treningsanlegget, bilbanen, for å nevne noe.

Noe helt nytt

Om man rev det gamle kroa og bygde noe helt nytt, kunne det gitt nytt liv til området. Tenk, et flott spisested, kafé og restaurant med utleiedel til tilstelninger som bryllup, konfirmasjoner, jubileer osv. Man kunne anlegge en flott hage med busker, trær, stier, fontener m.m. også med fine høye busker til skjerming fra de nærmeste naboene (eks. Krokusveien).

Gullgruve

Dette kunne blitt en gullgruve for noen, eller kommunen. Og tenk hvilken arbeidsplass dette kunne blitt, også praksissted for folk på arbeidstrening av diverse art for arbeidssøkende, ungdommer som sliter med å komme i arbeid, eller våre nye landsmenn som skal integreres i lokalsamfunnet. Med alt på en plan, og god rullestoladgang, kunne alle mulige folk tatt en hyggelig tur til Sørlikroa både til en matbit, og en hyggelig spasertur rundt på området og sitte litt ute på gode, varme sommerdager.

Tenk hvilken fin helgkafé man kunne skape, og fint spisested på kveldene, store TV skjermer til sånne fotballkvelder, andre sportssendinger. Temakvelder? Kanskje et cateringfirma knyttet til stedet? Et konferanselokalet? Et oase for både barnefamilier, ungdommer, turgrupper, pensjonister, you name it.

Tyren ved hornene

Altså, det finnes så mange muligheter å utvikle dette området uten å sette opp svære blokker; muligheter til å skape trivsel, arbeidsplasser, praksismuligheter, og ikke minst gi økt inntekter til kommunekassen. Er det noen der ute, være det seg kommunepolitikere eller fra næringslivet som er villig til å «take the bull by the horns» og satse på noe stort, innovative og spennende? Hva vil egentlig Lørenskog innbyggerne skal skje med Sørlikroa?

Daniel Gjelstad-Cowley, Rasta