(Romerikes Blad)

Vi unge trenger en fremtid vi kan tro på!

I dag står min generasjon overfor mange utfordringer vi aldri ba om. Vi har en klimakrise som banker på døra vår, vi merker det allerede på kroppen med ekstremværet «Hans». Min generasjon vil oppleve kriser som dette mye oftere enn våre besteforeldre. Vi ser folk som har mistet hjemmet sitt og er evakuert. Noen har også mistet livet. Så å si alle klimaforskere i verden er enige om at nedbørsmengdene og ekstremværet vi ser nå skyldes menneskers klimautslipp.

Må se lenger enn fire år

Vi lever i 2023 og da er det viktigere enn noen gang at vi har politikere som tør å ta de tøffe valgene, og som ser lenger enn bare en fireårs periode i fylkestinget og i kommunestyrene rundt om i Norge.

Derfor synes jeg det er kraftig provoserende at Høyres leder går ut i media og kaller ekstremværet «Hans» for en «vanlig septemberdag» i Bergen. Utsagnet til Erna er veldig usolidarisk. Det er viktigere enn noen gang at vi har politikere som ikke bare lytter, men også handler. Bedre blir det ikke når hennes beste venner i FrP ikke vil anerkjenne at dette er et problem.

Den siste generasjonen som kan rekke å endre

Generasjonen som vokser opp nå er den første som kjenner klimaendringene på kroppen og den siste generasjonen som kan rekke å gjøre en endring.

I Norge skal vi kutte 55 prosent innen 2030. Vi har under 7 år på oss. Mye av kuttene må gjøres nasjonalt, men det er veldig mye som kan gjøres både i fylket og kommunene rundt om. Arbeiderpartiet vil sikre at flest mulig har mulighet til å velge klimavennlig transport i hverdagen.

Jeg er glad for at det er Arbeiderpartiet som styrer fylket mitt. De lytter til oss unge, setter ned prisen på buss, båt og tog. Slik at det skal bli lettere for oss å ta miljøvennlige valg. Om Høyre tar over vil de sette ned foten for billigere buss og tog. De vil ikke prioritere å bruke penger på en fremtid vi unge kan tro på.