(Romerikes Blad)

I slutten av september omtalte VG at en mann i 30-årene er siktet i saken. Av hensyn til klausulering den gang, kunne ikke politiet kommentere saken.

Nå bekrefter imidlertid politiet siktelsen.

– Politiet er i dialog med forsvarer om avhør av siktede for å få avklart om han har en rolle i saken. Dette er sentralt i den videre etterforskningen av kryptosporet, sier politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Erkjenner ikke skyld

Advokat Marius Oscar Dietrichson er oppnevnt som siktedes forsvarer. Han har tidligere opplyst at siktede ikke erkjenner straffskyld.

– Vi mener det er sannsynlig at siktede hadde en rolle i forberedelseshandlingene knyttet til kryptosporet. Han har fått status som siktet på bakgrunn av opplysningene som ligger i saken, og de etterforskningsskrittene som er utført mot ham, sier Reinholdt-Østbye.

Politiet har ingen ytterligere kommentarer knyttet til siktelsen.

Mannen i 30-årene skal være kjent for Oslo-politiet fra før og er tidligere dømt for en rekke andre forhold, deriblant for voldtekt og bedrageri, ifølge VG.

Tre siktet

Fra før av er to personer siktet i saken – Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen og en mann i 30-årene, omtalt som krypto-mannen.

Anne-Elisabeth forsvant fra parets hjem på Fjellhammar i Lørenskog 31. oktober 2018. Saken var hemmelig for offentligheten i flere måneder og ble først etterforsket som en bortføringssak.

Politiet endret så hovedhypotese og mener nå at hun er blitt drept.