– Endelig! Dette er det naturlige steget å ta for Romerikes Blad. Vi skal gi Lørenskog en knakende god nettavis, som engasjerer, vekker debatt og er først ute med det som skjer. Denne nysatsingen er jeg stolt av å presentere, sier ansvarlig redaktør Lars Lier i Romerikes Blad.

Sammen med de allerede eksisterende byavisene MittJessheim og MittLillestrøm, skal MittLørenskog jakte på nyheter om mennesker, næringsliv, politikk, samferdsel, oppvekstvilkår og kommunens utvikling.

Spesielt viktig vil det være å treffe unge lesere, understreker Lier. MittLørenskog skal være ei avis for de som bor, jobber og bruker den sterkt voksende kommunen.

– Dette er jeg veldig glad for endelig å kunne fortelle om. Med eget lokalkontor i Lørenskog og tre medarbeidere som skal jobbe på fulltid med lokalstoff herfra, får vi en unik anledning til å dekke Lørenskog på en måte som både avisas lesere og kommunens innbyggere fortjener, sier Torstein Davidsen.

– Brenner for mer RB i Lørenskog!

Han er nyansatt leder for MittLørenskog-redaksjonen, men er langt fra ny i Lørenskog-sammenheng. Helt siden begynnelsen av 1990-tallet har Davidsen skrevet om og for kommunens innbyggere, først i lokalavisa Romeriksen og siden 1999 som journalist i Romerikes Blad. Nå gleder han seg til å fortsette og intensivere nettopp det arbeidet.

– Jeg brenner virkelig for at Romerikes Blad skal kunne gå enda mer i dybden på alt det spennende som skjer i en av de raskest voksende kommunene her i landet. Vi håper også dette gjør at enda flere lørenskauinger vil få øynene opp for at de trenger Romerikes Blad for å følge med på det som skjer, sier Davidsen.

Med seg på laget får han to journalister som begge bor i Lørenskog: Tonia Kvernmo (28) og Julie Refseth (29).

Dette er MittLørenskog-redaksjonen:

Torstein Davidsen (52), skrivende leder

  • Bosted: Hakadal
  • Sivil status: Gift med Britt, pappa til Adriane (12)

Torstein er født på tidligere Sentralsykehuset i Akershus (nå Ahus) i Lørenskog og oppvokst på Riis i tidligere Skedsmo kommune (nå Lillestrøm), men har siden høsten 2014 bodd i Hakadal med kona Britt, datteren Adriane på snart 13 og de tre franske vedderne Eddie, Teddy og Tallulah. Han kom til Romerikes Blad fra jobben som redaktør i gratisavisa Romeriksen høsten 1999, og har etter et par år som redigerer på desken jobbet som journalist med særlig ansvar for Lørenskog. Torstein har også vikariert som leder på lokalkontor, som vaktsjef og som frontsjef, og har også vært debattleder på RB-TV i forbindelse med de to siste lokalvalgene. Skal nå lede storsatsingen MittLørenskog.

– Jeg gleder meg veldig til å kunne være enda tettere på Lørenskog og følge folk og hendelser i en av landets raskest voksende og mest spennende kommuner, sier Torstein.

Tonia Kvernmo (28), journalist:

  • Bosted: Lørenskog
  • Sivil status: Samboer

Tonia er født i Russland, og kom til Norge da hun var åtte år. Flyttet til Kjeller og bodde der i flere år mens Tonia gikk på Volla. Etter et kort opphold i Oslo vendte familien tilbake til Romerike, og ble boende i Rælingen. Tonia flyttet til Stavanger som 18-åring for å studere journalistikk, og har siden hatt korte vikariater i aviser som Adresseavisen, Fædrelandsvennen, og Romerikes Blad før hun dro nordover og fikk fast jobb i Finnmarken i Kirkenes. Etter fire år i lokalavisen i Finnmark var hun veldig klar for å komme hjem, og var heldig med at det akkurat da ble lyst ut fast stilling i Romerikes Blad.

– Jeg har alltid hatt lyst til å komme tilbake hit. Nå bor jeg i Lørenskog, og jeg stortrives på et sted der det skjer så mye, og der det bor så utrolig mange spennende mennesker. Dette stedet gleder jeg meg til å dykke enda dypere inn i som journalist for MittLørenskog. Jeg skriver om det meste, men har kanskje spesielt hjerte for arbeidsliv og næringslivsstoff, sier Tonia.

Julie Refseth (29), journalist:

  • Bosted: Lørenskog
  • Sivil status: Samboer, en datter på snart ett og et halvt år

Julie er født og oppvokst i Trondheim, men bor nå i Lørenskog med samboer og ei datter på snart ett og et halvt år. Hun har en bachelorgrad fra London og en master i medievitenskap fra NTNU. Før hun startet i Romerikes Blad, jobbet hun i NRK Vestfold, og hun har også jobbet en liten periode i NRK Finnmark. Julie har jobbet mye med radio, blant annet med å presentere nyheter og lage radioreportasjer, i tillegg til å skrive saker for NRK.no. Hun er interessert i psykologi, helse og trening, og liker veldig godt å skrive om denne tematikken. Julie er veldig glad i å skrive reportasjer med fokus på sterke menneskehistorier, men synes også det er gøy å rykke ut på hendelser og dekke løpende nyhetssaker.

– Å være med på å starte opp MittLørenskog er noe jeg ser fram til, og som jeg synes virker veldig spennende. Det er mange som flytter til kommunen, og jeg er sikker på at vi finner mange spennende ting å skrive om, sier Julie.