(Romerikes Blad)

Brannvesenet skal ha fått inn melding om brannen like etter klokken 18 søndag kveld. Da hadde en fuglefotograf vært på gravplassen for å ta bilder idet han så at det brant ved noen av gravstøttene. Han tok kontakt med brannvesenet.

– Vi kom til stedet kort tid etterpå. Da så vi at brannen spredte seg sakte, men sikkert utover, og det brant ekstra i blomstene rundt gravsteinene. Det var mye røyk på stedet, og vi så at brannen spredte seg i alle retninger, som det gjerne gjør når det blåser som det har gjort i dag, sier utrykningsleder hos brannvesenet, Stig Ole Torgersen.

Han forteller at de raskt fikk kontroll på brannen, og at de brukte rundt en halvtime på å etterslokke før de forlot stedet.

Ifølge driftsleder Bent Salmelid på Lørenskog kirkegård, er 150 gravplasser berørt.

– Det dreier seg om felt 50 og 60. Det er ikke store skader på gravstøttene, men noen har fått sotskader som følge av brannen. Dette er trist, men i situasjonen er vi også lettet over at det ikke gikk verre. Ikke langt unna står kirken. Den kunne også tatt fyr. Heldigvis gikk det bra denne gangen.

Salmelid tror brannårsaken kan stamme fra en av gravlysene, og oppfordrer nå til de besøkende ved gravlunden om å ikke benytte seg av stearinlys som følge av de tørre forholdene de siste ukene.